Κολπική Ξηρότητα-Χρήση Υαλουρονικού-Desirial

4 Δεκ 2019

5+1 tips για έναν υγιή κόλπο στην Κλιμακτήριο και την Εμμηνόπαυση

1️. Φροντίστε το σώμα σας: Η σωστή διατροφή, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η άσκηση δεν βοηθούν απλά στο να έχουμε ένα όμορφο υγιές σώμα αλλά κάνουν καλό και στην υγεία του κόλπου. Χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κολπίτιδας και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος
2️. Σωστή υγιεινή : Ο κόλπος είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο όργανο. Η καθημερινά χρήση προϊόντων όπως τα υγρά μαντιλάκια, τα σκληρά καθαριστικά και οι κολπικές πλύσεις μπορεί συμβάλουν στην διατάραξη της φυσιολογικής χλωρίδας της περιοχής. Ένα απαλό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή είναι ιδανική επιλογή για τον καθημερινό καθαρισμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Εάν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, προσέξτε επίσης τα σαπούνια και σαμπουάν που χρησιμοποιείτε στο ντους ή ακόμα και τα απορρυπαντικά και μαλακτικά πλυντηρίου ρούχων
3️. Τακτικός προληπτικός έλεγχος: Επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο για τεστ ΠΑΠ ή και νωρίτερα εάν δείτε σημάδια που σας ανησυχούν όπως κνησμό, ερεθισμό, αίσθημα καύσου, πόνο κατά την επαφή, αίμα στην μεσότητα του κύκλου ή μετά την επαφή, ξαφνικές δυσχρωμίες στην περιοχή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων.
4️. Ποτέ μην αγνοείτε την μετεμμηνοπαυσιακή αιμορραγία. Εάν εμφανίσετε αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση, επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας για αξιολόγηση
5️. Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους (Kegel) : Θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη επίγνωση της περιοχής κατά την σεξουαλική επαφή, να προλάβετε την χαλάρωση της περιοχής και να προλάβετε ή να μειώσετε τα φαινόμενα ακράτειας ούρων
6️. Επαναφορά του pH της περιοχής σε φυσιολογικά επίπεδα: Κατά την κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση το pH στον κόλπο γίνεται λιγότερο όξινο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προϋποθέσεις για ανάπτυξη επαναλαμβανόμενων κολπίτιδων. Η βαθιά ενυδάτωση της περιοχής με Desirial βοηθάει τον εμμηνοπαυσιακό κόλπο να βελτιώσει το pH ενώ παράλληλα επαναφέρει την ελαστικότητά του.

Το Desirial είναι το πρώτο και μοναδικό ενέσιμο υαλουρονικό με ιατρικό CE για χρήση στο γυναικείο κόλπο και τα αποτελέσματα του στην ενυδάτωση να διαρκούν μέχρι και 12 μήνες. Βοηθήστε μια γυναίκα που υποφέρει από κολπική ξηρότητα στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της ενημερώνοντας την για το Desirial.

 

Τι σημαίνει η κολπική ξηρότητα για μια γυναίκα;

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 70% των γυναικών με κολπική ξηρότητα παρουσιάζουν πόνο κατά την ερωτική επαφή, μειωμένη ερωτική διάθεση από τον φόβο ότι θα πονέσουν, μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, μειωμένο αυθορμητισμό, κακή ψυχολογία η οποία μεταξύ άλλων επιφέρει και σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις με τον σύντροφο τους. Συνεπώς η κολπική ξηρότητα, από οποιαδήποτε λόγο και να προέρχεται, έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα ζωής μιας γυναίκας.
Μέχρι πρόσφατα οι γυναίκες απέφευγαν να συζητήσουν με τον γιατρό τους και μπορεί να έφταναν να υποφέρουν ακόμα και ως 3 χρόνια προτού ζητήσουν βοήθεια.
Η κολπική ξηρότητα όμως δεν είναι ΤΑΜΠΟΥ, διότι αφορά όλες τις γυναίκες και τώρα έχει λύση.
Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως το 94% των γυναικών διαπίστωσαν πως η ποιότητα ζωής τους βελτιώθηκε ή βελτιώθηκε πολύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά από την εφαρμογή του DESIRIAL® * καθώς παρατηρήθηκε αποκατάσταση της υγρασίας του κόλπου, ανώδυνη σεξουαλική επαφή και βελτίωση της καθημερινής άνεσης στην ευαίσθητη περιοχή. 

Η μη χειρουργική αιδοιοπλαστική είναι γεγονός και έχει το όνομα DESIRIAL® PLUS

Η ομορφιά στο αιδοίο, όπως και στο πρόσωπο, είναι εντελώς υποκειμενική και είναι απολύτως φυσιολογικό κάθε αιδοίο να είναι διαφορετικό σε μέγεθος, σχήμα και αναλογίες.
Πολλές είναι οι γυναίκες που καταφεύγουν στη λύση της αιδοιοπλαστικής προκειμένου να πετύχουν ένα πιο συμμετρικό αποτέλεσμα στα χείλη του αιδοίου τους. Παρόλο που σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS ), οι χειρουργικές αιδοιοπλαστικές αυξήθηκαν κατά 39% το 2016 συγκριτικά με το 2015, είναι σαφές ότι οι πιθανότητες να υπάρχει ιατρική ένδειξη για χειρουργική αιδοιοπλαστική είναι εξαιρετικά χαμηλές. Επιπλέον, η χειρουργική αιδοιοπλαστική δεν παύει να είναι ένα χειρουργείο, γεγονός που σημαίνει πως η γυναίκα θα υποβληθεί σε νάρκωση, ενώ μετά το χειρουργείο θα υπάρχει πόνος και οίδημα στην περιοχή, που διαρκεί από λίγες ημέρες έως και 6 εβδομάδες οπότε και η περιοχή θα έχει επουλωθεί πλήρως.

Το DESIRIAL® PLUS ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην αισθητική γυναικολογία μια για πάντα. Πρόκειται για ένα υαλουρονικό που έχει σχεδιαστεί για αναδιαμόρφωση και διόγκωση των μεγάλων χειλέων. Ως αποτέλεσμα αυτής της αισθητικής παρέμβασης δημιουργείται κάλυψη των μικρών χειλέων του αιδοίου, και κατ’ επέκταση δημιουργείται καλύτερη συμμετρία. Το DESIRIAL® PLUS μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ατροφίας των μεγάλων χειλέων, καθώς μετά από μια ορισμένη ηλικία οι ιστοί , ειδικά γύρω από τα μεγάλα χείλη, τείνουν να συρρικνώνονται. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της φυσικής προστασίας του αιδοίου και να οδηγήσει σε ερεθισμό ή πόνο. Το DESIRIAL® PLUS αναδομεί τον όγκο των μεγάλων χειλέων, προστατεύοντας έτσι ολόκληρο το αιδοίο.

Γνωρίζατε ότι το Desirial είναι η μοναδική θεραπεία που προσφέρει οριστική ανακούφιση στην ξηρότητα του γυναικείου κόλπου ακόμα και όταν αυτή έχει προκληθεί ως παρενέργεια της Ορμονοθεραπείας για την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού;
Η ορμονοθεραπεία πραγματοποιείται με την χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων προκειμένου να επιτευχθεί διακοπή της παραγωγής των ορμονών από τις ωοθήκες και η γυναίκα να οδηγηθεί σε απότομη εμμηνόπαυση.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι η Ταμοξιφένη και η Φουλβεστράνη, που ονομάζονται συχνά αντι-οιστρογόνα, και οι παρενέργειές τους είναι γενικά παρόμοιες με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά και οι Αναστολείς της Αρωματάσης που στραγγίζουν το γυναικείο οργανισμό από τα οιστρογόνα και προκαλούν «πιο βαθιά εμμηνόπαυση».
Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κυριαρχεί αίσθημα έντονης ξηρότητας και κνησμού στον κόλπο, ενώ εμφανίζονται επαναλαμβανόμενες κολπίτιδες λόγω της αλλαγής του pH στην περιοχή.
Το Desirial είναι το πρώτο και μοναδικό ενέσιμο υαλουρονικό με ιατρικό CE για χρήση στο γυναικείο κόλπο, με τα αποτελέσματα του στην ενυδάτωση να διαρκούν μέχρι και 12 μήνες.
Βοηθήστε μια γυναίκα που υποφέρει από κολπική ξηρότητα λόγω της ορμονοθεραπείας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της ενημερώνοντας την για το Desirial. 

Το Ουρογεννητικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης

Η μείωση των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση προκαλεί ατροφία του κολπικού βλεννογόνου και του κολπικού τοιχώματος κάνοντας τον κόλπο στεγνό, ευαίσθητο και ευάλωτο σε κολπίτιδες λόγω της αλλαγής του pH.
Το Desirial είναι η μοναδική θεραπεία που με μία μονό εφαρμογή επαναφέρει το pH της περιοχής σε προ-κλιμακτηρικά επίπεδα, προσφέροντας ενυδάτωση που διαρκεί μέχρι και 12 μήνες.
Με το Desirial πείτε αντίο στην κολπική ξηρότητα, τον πόνο κατά την σεξουαλική επαφή, το αίσθημα καύσου, τον ερεθισμό, τον κνησμό και τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.

Η σειρά προϊόντων DESIRIAL® διατίθεται σε δύο σκευάσματα σε μορφή τζελ (gel): το DESIRIAL® και το DESIRIAL® PLUS. Έχουν διαφορετικές συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος και ιξωδοελαστικές ιδιότητες, έτσι ώστε ο γιατρός σας να μπορεί να επιλέξει με ακρίβεια ποιο προϊόν θα ήταν καλύτερο για τις δικές σας ανάγκες.
Το DESIRIAL® είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποκαθιστά την ενυδάτωση, την ελαστικότητα, τον τόνο και την ευαισθησία της αιδοιοκολπικής περιοχής. Χρησιμοποιείται, επίσης, για τη θεραπεία της κολπικής ξηρότητας. Αυτός ο εκφυλισμός (αποδόμηση) των ιστών μπορεί να εκληφθεί ως ένα αίσθημα δυσφορίας ή καψίματος, αυξημένη ευαισθησία ή χρόνιο ερεθισμό και κνησμό, που μπορεί να οδηγήσει σε πληγές. Το υαλουρονικό οξύ εγχύεται απευθείας στους σχετικούς ιστούς για να βελτιώσει την ποιότητά τους και να περιορίσει την κολπική ξηρότητα.
Το DESIRIAL® PLUS είναι ένα πιο ελαστικό gel, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αναδιαμόρφωση των μεγάλων χειλιών του αιδοίου. Η προστασία των μικρών χειλιών του αιδοίου μπορεί να παρατηρηθεί ως μία από τις συνέπειες αυτής της αισθητικής διόρθωσης. Το DESIRIAL® PLUS μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ατροφίας των μεγάλων χειλιών του αιδοίου. Μετά από μια ορισμένη ηλικία, οι ιστοί τείνουν να συρρικνώνονται, ειδικά γύρω από τα μεγάλα χείλη. Αυτό μπορεί να βλάψει τη φυσική προστασία του αιδοίου και να οδηγήσει σε τοπικό πόνο. Το υαλουρονικό οξύ αναδημιουργεί τον όγκο των μεγάλων χειλών, προστατεύοντας έτσι τον αιδοίο. 

 

1. Πώς μπορεί μια έγχυση υαλουρονικού οξέος να προσφέρει ανακούφιση σε γυναίκες που πάσχουν από αιδοιοκολπικές διαταραχές;

Οι εγχύσεις απελευθερώνουν υαλουρονικό οξύ κατευθείαν στους ιστούς της αιδοιοκολπικής περιοχής συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, στην αποτελεσματική ενυδάτωσή του. Αυτός ο τύπος έγχυσης παρέχει έμμεσα μηχανική πίεση στα κύτταρα που σχηματίζουν τον αιδοίο-κολπικό βλεννογόνο, αυξάνοντας έτσι τη δραστηριότητά τους.
Αυτό οδηγεί στη σύνθεση των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου και βελτιώνει την ποιότητα του αιδοίο-κολπικού βλεννογόνου¹.

2. Ποιες είναι οι συνέπειες της γήρανσης στον κολπικό βλεννογόνο;

Τα γυναικεία γεννητικά όργανα – όπως και όλα τα όργανα του σώματος – δεν ανοσοποιούνται με το πέρασμα του χρόνου. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι ιστοί της περιοχής του αιδοίου επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη μείωση της παραγωγής οιστρογόνων.
Χωρίς οιστρογόνα, ο κολπικός βλεννογόνος λεπταίνει και ξηραίνει και καθίσταται ασθενέστερος. Ο κόλπος χάνει την ευλυγισία και την ελαστικότητά του. Οι φυσικοί μηχανισμοί προστασίας είναι λιγότερο αποτελεσματικοί, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο κολπικών μολύνσεων².
Ως αποτέλεσμα, αυτές οι φυσικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών.
Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται συνήθως στην απώλεια ελαστικότητας του βλεννογόνου και συμβαίνουν ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

3. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία τεκνοποιησης μπορούν, επίσης, να επηρεαστούν.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία;
Μία απλή, τοπική αναισθησία μπορεί να προταθεί πριν από κάθε έγχυση του DESIRIAL® και / ή του DESIRIAL® PLUS, για να εξασφαλιστεί η ανώδυνη αποτελεσματική θεραπεία.
Το DESIRIAL® εγχέεται συνήθως στην περιοχή του αιδοίου και στην είσοδο του κόλπου. Ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει μια πολύ λεπτή βελόνα που θα επιτρέπει την έγχυση του προϊόντος πολύ επιφανειακά, ακριβώς κάτω από τον ιστό του βλεννογόνου που θα επανενυδατωθεί.
Ο θεράπων ιατρός θα εγχύσει το DESIRIAL® PLUS ακριβώς κάτω από το χόριο των μεγάλων χειλιών του αιδοίου. Μια μικρή κάνουλα θα χρησιμοποιηθεί για να εξαπλώσει το προϊόν κατά μήκος των χειλιών χωρίς να προκαλέσει βλάβη. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Τι μπορώ να περιμένω μετά από τη θεραπεία με το DESIRIAL®;
Τα προϊόντα DESIRIAL® και DESIRIAL® PLUS ενισχύουν την ενυδάτωση και αποκαθιστούν την άνεση της ευαίσθητης περιοχής των γεννητικών οργάνων. Ο βλεννογόνος γίνεται λιγότερο ευαίσθητος στη φλεγμονή και τα σχετικά συμπτώματα μειώνονται. Ο πόνος στο αιδοίο (δυσπαρευνία), ο ερεθισμός και ο κνησμός, επίσης, μειώνονται. Η βελτίωση ή η διατήρηση της ποιότητας της ζωής σας αποτελεί σημαντικό όφελος της θεραπείας με το DESIRIAL® και θα πρέπει να το εκτιμάτε άμεσα. Το DESIRIAL® διατηρεί τη θηλυκότητά σας βοηθώντας στον περιορισμό της κολπικής ξηρότητας.
Μπορούν να χρειαστούν επιπλέον συνεδρίες εγχύσεων για να διασφαλιστεί ένα βέλτιστο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Ο γιατρός σας θα γνωρίζει ποια θεραπεία από τη σειρά προϊόντων DESIRIAL® θα είναι η καλύτερη για εσάς. Ρωτήστε το γιατρό σας για πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία με το DESIRIAL® και κλείστε ραντεβού για προσωπική θεραπεία.

ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Το 94% των γυναικών έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους ή έχουν καταλάβει σημαντική βελτίωση μετά από 6 μήνες θεραπείας με το DESIRIAL®.
Το 93% των γυναικών έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους ή έχουν καταλάβει σημαντική βελτίωση μετά από 12 μήνες θεραπείας με το DESIRIAL® PLUS.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

  • Απαγορεύεται η χρήση σε εγκύους
  • Απαγορεύεται η χρήση σε περιοχές που εμφανίζουν ενδείξεις κλινικών φλεγμονών και/ή υιικής μόλυνσης (π.χ.: Θηλώματα, Έρπης), βακτηριακές, μυκητιασικές λοιμώξεις (π.χ. κολπική μυκητίαση) και/ή σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για αυτές τις παθολογίες.
  • Απαγορεύεται η χρήση σε ασθενείς με γνωστή υπερευαισθησία σε ένα από τα συστατικά (υαλουρονικό οξύ). Θυμηθείτε να ενημερώσετε το ιατρό σας για το παθολογικό σας ιστορικό, όπως αυτοάνοσες νόσους ή ανοσοθεραπείες.
    Οι αναφερόμενες αντενδείξεις δεν είναι οι μοναδικές. Διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως. Απαιτείται προηγούμενη συνάντηση με το ιατρό σας πριν από οποιαδήποτε θεραπεία με το DESIRIAL®.

Υπάρχουν παρενέργειες;
Μετά από μια συνεδρία έγχυσης, όπως και με οποιαδήποτε έγχυση υαλουρονικού οξέος, μπορεί να εμφανιστούν μερικές αντιδράσεις, όπως οίδημα, μώλωπες, κνησμός, ευαισθησία στο σημείο της έγχυσης, οι οποίες θα πρέπει να αποκατασταθούν μέσα σε λίγες ημέρες (ανεξάντλητος κατάλογος παρενεργειών). Διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως).
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παραμένουν για περισσότερο από μία εβδομάδα ή η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου ανεπιθύμητου συμβάντος πρέπει να γνωστοποιούνται στον ιατρό σας το συντομότερο δυνατό.