ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, MSc
Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Υστεροσκοπική – Λαπαροσκοπική Χειρουργική
"Σας περιμένω για να κουβεντιάσουμε μαζί όλα τα θέματα
που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα και εσάς προσωπικά"

Παρακάτω αναφέρονται τα είδη τροφίμων τα οποία μπορούν να λαμβάνουν και τα είδη που θα πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες , το πρόγραμμα επισκέψεων καθώς και τα στοιχεία στα οποία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση κατά την εγκυμοσύνη.

 

Επιτρέπονται

  1. Ψάρια, καλαμάρια, σουπιές και γενικά θαλασσινά, ελαφρά μαγειρεμένα.
  2. Λαχανικά. Εάν πρόκειται να φαγωθούν ωμά, να πλένονται σχολαστικά.
  3. Όσπρια, χόρτα, φρούτα. Να αποφεύγονται τα σύκα και τα σταφύλια.
  4. Μελιτζάνες, αγκινάρες, φρέσκα φασολάκια, μπάμιες.
  5. Γάλα και τα παράγωγα του (βούτυρο, τυρί, κρέμα κ.λπ.).
  6. Μοσχάρι άπαχο. Απαγορεύεται το κυνήγι, με μέτρο το χοιρινό, το αρνάκι, και το κατσίκι.

Απαγορεύονται

Γλυκά κάθε είδους. Ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός της εγκύου είναι η ζάχαρη και το αλάτι.

  1. Παστά.
  2. Ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες με μέτρο.
  3. Αλλαντικά.
  4. Ξηροί καρποί.
  5. Αλκοόλ και κάθε ποτό που περιέχει οινόπνευμα.
  6. Κόκα-κόλα, πέπσι-κόλα και παγωτά.
  7. Τσιγάρο.