Παρακάτω αναφέρονται τα είδη τροφίμων τα οποία μπορούν να λαμβάνουν και τα είδη που θα πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες , το πρόγραμμα επισκέψεων καθώς και τα στοιχεία στα οποία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση κατά την εγκυμοσύνη.
Επιτρέπονται
- Ψάρια, καλαμάρια, σουπιές και γενικά θαλασσινά, ελαφρά μαγειρεμένα.
- Λαχανικά. Εάν πρόκειται να φαγωθούν ωμά, να πλένονται σχολαστικά.
- Όσπρια, χόρτα, φρούτα. Να αποφεύγονται τα σύκα και τα σταφύλια.
- Μελιτζάνες, αγκινάρες, φρέσκα φασολάκια, μπάμιες.
- Γάλα και τα παράγωγα του (βούτυρο, τυρί, κρέμα κ.λπ.).
- Μοσχάρι άπαχο. Απαγορεύεται το κυνήγι, με μέτρο το χοιρινό, το αρνάκι, και το κατσίκι.
Απαγορεύονται
Γλυκά κάθε είδους. Ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός της εγκύου είναι η ζάχαρη και το αλάτι.
- Παστά.
- Ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες με μέτρο.
- Αλλαντικά.
- Ξηροί καρποί.
- Αλκοόλ και κάθε ποτό που περιέχει οινόπνευμα.
- Κόκα-κόλα, πέπσι-κόλα και παγωτά.
- Τσιγάρο.